Over ons

Even voorstellen... ik ben Frans Hoevenaars 55 jaar jong en op mijn 16 als BBL leerling autoschadehersteller / autospuiter gaan werken in een autoschade herstelbedrijf in Aalst-Waalre. Als snel bleek dat ik een natuurlijk leiderschap in me had en op mijn 23 ste gaf ik al leiding aan het bedrijf.

Tot 2007 heb ik bij diverse bedrijven in de automotive business gewerkt als receptionist / calculator / bedrijfsleider / directeur. Ook als interim manager. In deze hoedanigheid heb ik me altijd ingespannen om       "het beste" uit de medewerker te halen, zoals een sportcoach dit bij een team doet. Door aandacht te geven en de ruimte te creëren waarin men kan ontwikkelen.

In 2007 kreeg ik de mogelijkheid om me in te gaan zetten voor het kenniscentrum van de carrosseriebranche. Hier heb ik heel veel mensen geholpen met algemeen ontwikkelen, loopbaan coaching, job coaching, trainingen en met name het coachen van leidinggevenden in het voeren van goede functionering, beoordeling, en loopbaangesprekken. Ik heb me altijd tomeloos ingezet om de instroom van jeugd in de techniek te bevorderen en zal dit ook blijven doen.

Doordat ik met mijn "voeten in het stof" gestaan heb, zoals wij dat zeggen, en alle facetten ken van frontoffice, werkplaats tot backoffice sta ik heel dicht bij "de mensen" in het bedrijf en begrijp ik ze heel snel.

Ik ben een gediplomeerd coach 1 taakbekwaam, gecertifieerd EVC assessor en heb veel trainingen gevolgd op het gebied van kwaliteit en HRM. Tevens onderhoud ik mijn certificaat om te mogen calculeren voor verzekeringsmaatschappijen en leasebedrijven ( audatex ).

Voor Limburgse en Brabantse MKB bedrijven heb ik samen met collega's van andere kenniscentra gezorgd dat de Provincie gelden beschikbaar heeft gesteld om deze MKB bedrijven te helpen met ontwikkelen. Het project MKBMACH3 en Excelleren in Brabant lopen zeer succesvol. In de carrosseriebranche heb ik meer dan 60 bedrijven mogen helpen met het opstellen van een bedrijf ontwikkelplan en de medewerkers met persoonlijke opleidingplannen na b.v. eerst een EVC competentie traject te hebben uitgevoerd.

Klanten ont-zorgen door met hen afspraken te maken en deze naar maatwerk gericht service te vertalen is mijn visie.

Ik ben een echte people manager, ik houd ervan om met mensen samen te werken en vind het leuk en uitdagend om mensen wakker te maken die vasthouden aan "vastgeroeste denkpatronen"

Succes behaal je samen.

 

 

 

Gastenboek